Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область першою в Україні впроваджує систему GPS-навігації в роботу швидкої невідкладної допомоги

Харківська область першою в Україні впроваджує систему GPS-навігації в роботу швидкої невідкладної допомоги

«Кожна людина, в незалежності від віку, фінансового стану та положення, має бути впевненою, що отримає якісну допомогу у найкоротший час. В 2008 році ми стали ініціаторами створення автоматизованої системи роботи швидкої невідкладної допомоги у місті Харкові та оснастили всі 90 машин GPS-навігацією. Ця система працює вже три роки, і добре працює. Завдяки ній за 2009-2011 роки скарг на роботу швидкої допомоги фактично не поступає», – заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його інформацією, з квітня 2010 року розпочалось оснащення GPS-навігацією машин швидкої допомоги Харківської області. На сьогоднішній день вже переоснащено техніку в 21 районі – це 122 машини. У наступному році буде дооснащено останні 6 районів: Великобурлуцький, Дворічанський, Куп’янський, Лозівський, Зміївський та Первомайський.

Ігор Шурма зазначив, що Харківщина ініціює впровадження такої системи на державному рівні. Для автоматизації роботи швидкої допомоги по всій Україні немає потреби заново розробляти систему – Харківщина має позитивний досвід та може ним поділитися. Але впровадження такої системи в усій країні потребує законодавчого регулювання. Поки що його немає.

«Зараз цю програму вже впроваджують в місті Луганськ, і ми теж можемо бачити їхні машини в себе на карті. Така система GPS-навігації дає можливість консолідувати роботу швидкої допомоги між областями. Наприклад, можна буде опрацьовувати ситуації коли виклик у Луганській області, але швидше дістатися до місця з Харківщини», – зазначив Ігор Шурма.