Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання підвищення безпеки дорожнього руху - на постійному контролі облдержадміністрації

Питання підвищення безпеки дорожнього руху - на постійному контролі облдержадміністрації

20 листопада в Україні відзначатиметься Всесвітній день пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод. За інформацією Державтоінспекції ГУ УМВС України в Харківській області, у 2011 році спостерігається динаміка зменшення кількості ДТП у Харківській області та м. Харкові. Так, загальна кількість ДТП в 2011 році зменшилась на 14,6% у порівнянні з 2010 роком.

За 10 місяців 2011 року на автошляхах Харківщини скоєно 9477 ДТП, з них 1962 ДТП з постраждалими, під час яких 207 осіб загинули та 2568 отримали тілесні ушкодження.

Під час нагляду за дорожнім рухом працівниками ДАІ виявлено та задокументовано 143 593 порушення Правил дорожнього руху, що на 38,4% менше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому виявлено 5718 випадків керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

За 10 місяців у Харківській області працівниками ДАІ проведено ряд заходів та профілактичних операцій для попередження ДТП, у тому числі уроки безпеки в школах міста та області, операції «Швидкість», «Увага – діти на дорозі», Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху. Перевірено 4745 автогосподарств та 23 757 автобусів для перевезення пасажирів.

Питання підвищення безпеки дорожнього руху в Харківській області знаходяться на постійному контролі Координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху при обласній державній адміністрації. 3 листопада 2011 року в Головному управлінні, промисловості, транспорту і зв’язку відбулось чергове засідання ради, на якому було розглянуто питання про стан виконання обласної Програми підвищення безпеки дорожнього руху в Харківській області на 2008-2012 роки та про подальше функціонування і реалізацію цієї обласної Програми.

Теги