Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні (доповнено)

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні (доповнено)

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні пані Хо Дак Мінь Нгует та заступником Міністра культури, спорту і туризму СРВ паном Хо Ань Туан. Також у зустрічі взяли участь голова Харківської облради Сергій Чернов і заступник голови ХОДА Євген Савін. Під час зустрічі обговорювалися питання розвитку та поглиблення двостороннього співробітництва між Харківською областю і регіонами В'єтнаму, у тому числі в галузі культури і туризму.

Як зазначив Михайло Добкін, дружні відносини між Харківською областю і В'єтнамом встановилися ще за часів колишнього Радянського Союзу.

«Тоді основним питанням співпраці була гуманітарна сфера, зокрема, освіта і культура. Життя змінюється, змінюються державні устрої, але дружба залишається близькою, а співпраця переходить в інші площини. Сьогодні ми додали до неї плідні економічні взаємини, і хотілося б їх розширювати. Ми уважно стежимо за успіхами В'єтнаму в розвитку економіки, і зараз, думаю, настав той час, коли ми вже можемо запрошувати інвесторів або вислуховувати пропозиції в'єтнамської сторони про реалізацію тих чи інших проектів на території України та Харківської області зокрема», - підкреслив Михайло Добкін.

За словами Хо Дак Мінь Нгует, у В'єтнаму та Харківської області є дуже великий потенціал співпраці в різних сферах. Зокрема, в'єтнамська сторона зацікавлена в співпраці в сфері підготовки кадрів, культурного обміну, туризму, інвестиції, енергетики.

Хо Дак Мінь Нгует також зазначила, що в'єтнамська громада в Харкові є однією з найсильніших в країнах колишнього СРСР і Східної Європи. Вона подякувала керівникам області за створення сприятливих умов для життя і діяльності в'єтнамської діаспори на Харківщині.