Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область була і залишається серед лідерів з розвитку міжрегіональних зв'язків з країнами Європейського Союзу та окремими його інститутами

Харківська область була і залишається серед лідерів з розвитку міжрегіональних зв'язків з країнами Європейського Союзу та окремими його інститутами

«Процес європейської інтеграції України розпочався давно, і триває він у двох вимірах - загальнодержавному і регіональному. Харківська область в плані розвитку міжрегіональних зв'язків з країнами Європейського Союзу та окремими його інститутами була і залишається в числі лідерів», - зазначив у ході Європейських політичних дебатів на тему «Україна - ЄС: посткризові тренди євроінтеграції» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Як приклади активної міжнародної діяльності Харківської області Михайло Добкін назвав підписання міжрегіональної угоди про співробітництво між Харківською областю та Трнавським автономним краєм у рамках офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до Словацької республіки, а також презентацію можливостей експортного, інноваційно-інвестиційного та культурного потенціалу області, яка відбулася в Португалії.

«Поточний рік для Харківщини проходить під знаком активізації візитів делегацій представницького рівня з країн-членів Європейського Союзу: Австрії, Німеччини, Данії, Литви, Нідерландів, Словаччини, Словенії, Польщі, Чехії, Норвегії, Франції, Естонії та ін., а також європейських міжнародних організацій (УЄФА, ПАРЄ) і проектів ЄС, що говорить про інтерес європейських держав до нашого регіону», - підкреслив Михайло Добкін.

Він також зазначив, що значущою подією в житті Харківського регіону став візит Президента Республіки Словенія Данило Тюрка у рамках офіційного візиту в Україну. У Харкові відбувся українсько-словенський міжрегіональний бізнес-форум, на якому був представлений експортний та інноваційно-інвестиційний потенціал Харківської області та Республіки Словенія. Результатом спілкування українських і словенських ділових кіл стало підписання низки угод про співпрацю між підприємствами Харківської області і Республіки Словенія на загальну суму 60 млн. дол.