Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для оформлення субсидії потрібно подати тільки заяву та декларацію про доходи

Для оформлення субсидії потрібно подати тільки заяву та декларацію про доходи

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, процес оформлення субсидії відбувається за спрощеним механізмом. Для призначення субсидії громадяни мають подати до органів праці та соціального захисту населення заяву та декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, а також довідки про доходи цих осіб (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги). Ці документи можуть бути надіслані поштою.

У випадках, коли у житловому приміщенні зареєстровані лише пенсіонери, які не працюють, та інші непрацездатні громадяни, для підтвердження права на призначення субсидії на наступний період подається лише заява, в якій підтверджується незмінність сукупного доходу, складу зареєстрованих осіб та характеристики житла і послуг з моменту попереднього призначення субсидії.

На запит органів праці та соціального захисту населення відомості для нарахування субсидій надають:

- про склад зареєстрованих осіб у житлових приміщеннях – житлово-експлуатаційні організації або інші органи, визначені місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування; у сільській місцевості – сільські, селищні ради;
- про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами – організації, які надають житлово-комунальні послуги;
- про фактичне витрачання за попередній період газу, води, електричної та теплової енергії за наявністю засобів обліку – організації, які надають ці послуги.

Органи праці та соціального захисту населення мають право робити запити та безоплатно отримувати у строк до 15 календарних днів від органів Державної податкової служби, підрозділів Державтоінспекції, інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для призначення субсидій та проведення перевірок достовірності даних, отриманих від осіб, які звертаються за призначенням субсидії.