Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Субсидійний процес жорстко контролюється владою

Субсидійний процес жорстко контролюється владою

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді під головуванням віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка. Під час наради обговорювалося питання про стан організації роботи з призначення громадянам субсидій на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг. Як проінформував Ігор Шурма, станом на 1 листопада 2011 року субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг в Харківській області користується 60,8 тис. сімей, що на 15% більше, ніж на аналогічну дату 2010 року.

У жовтні цього року до органів праці та соціального захисту населення за призначенням субсидій звернулося понад 27 тис. сімей, призначено субсидію 21,2 тис. сімей або 78,5% тих, що звернулися. 11 тис. сімей (52%) у жовтні призначена субсидія з урахуванням виняткових обставин родин: 8,2 тис. сімей призначено субсидії з урахуванням надлишкової площі житла, з яких 50% це одинокі люди.

«Незважаючи на велику кількість бажаючих оформити субсидію, черг в управліннях праці та соціального захисту населення немає. З метою запобігання утворення черг в області організовано роботу єдиних приймалень щоденно у безперервному режимі, з подовженим графіком роботи з 8-00 до 20-00, прийом громадян у вихідні дні; забезпечено прийом документів у сільських та селищних радах, де працюють 399 уповноважених осіб; до громадських робіт з проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед громадян щодо спрощеного порядку призначення житлових субсидій залучено більше 280 громадян. У нас дуже активно працює гаряча лінія, свідченням чого є те, що на особистих прийомах питання з приводу призначення субсидій взагалі не піднімаються», - зазначив Ігор Шурма.

Також Ігор Шурма проінформував про проблеми, які існують в Харківській області. «Брак коштів з державного бюджету на виплату субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу до кінця року складе 12 млн.грн., а разом з пільгами для населення – 42 млн.грн.», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Довідка. За інформацією Міністерства соціальної політики України, у жовтні за призначенням субсидій на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг в Україні звернулося 470 тис. сімей. 80% сімей субсидії вже призначені. Найбільша кількість звернень у Донецькій, Дніпропетровський, Харківській та Луганській областях. Найкращий показник опрацювання звернень мають Донецька, Харківська, Полтавська області та м.Київ.