Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина матиме один з найкращих перинатальних центрів в Україні

Харківщина матиме один з найкращих перинатальних центрів в Україні

«Під патронатом Президента України Віктора Януковича в країні реалізується національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства». В рамках проекту ми повинні абсолютно змінити філософію надання медичної допомоги матерям та дітям. Дуже складне і непросте завдання Президента України в Харківській області буде обов’язково виконано», - підкреслив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, відповідно до кількості пологів, які відбуваються в області за рік, на Харківщині повинно бути 3 перинатальних центри.

«За великим рахунком, ще на початку 2011 року ми не мали жодного перинатального центру. Ми мали відповідний рівень напрацювань на базі міського пологового будинку №4 з неонатологічним стаціонаром, де були елементи перинатальної допомоги. Ми відкрили Обласний перинатальний центр на базі міського пологового будинку №5, але на завершення робіт з його створення потрібно чимало часу та великий обсяг коштів. Коли ми почали більш детально реалізовувати національний проект, то вирішили, що для надання високоспеціалізованої медичної допомоги вагітним, породіллям, новонародженим потрібно створити Регіональний перинатальний центр на базі Обласної клінічної лікарні. Справа в тому, що ОКЛ – єдина медустанова області, яка надає третій рівень медичної допомоги майже за всіма спеціальностями, які є в медицині. Тому в ній є всі умови для створення потужного перинатального центру», - зазначив Ігор Шурма.

За його інформацією, всі роботи в Регіональному перинатальному центрі виконуються згідно з графіком. До 1 січня 2012 року ремонтні роботи будуть завершені. В структуру перинатального центру будуть входити: жіноча консультація, акушерський блок на 90 ліжок, гінекологічний блок на 30 ліжок, неонатологічний та педіатричний блок на 60 ліжок, виїзна акушерсько-гінекологічна бригада для надання екстреної допомоги.

«Переконаний, ми будемо мати один з найкращих перинатальних центрів в Україні», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги