Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські спортсмени готуються до Олімпійських ігор – 2012

Харківські спортсмени готуються до Олімпійських ігор – 2012

Відбулося засідання виконкому Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України під головуванням Михайла Добкіна, голови Харківського відділення НОК, голови Харківської облдержадміністрації. У ході засідання члени ХОО НОК України затвердили план заходів Харківського обласного відділення НОК України на 2012 рік і розглянули питання підготовки спортсменів – олімпійців Харківської області для участі в ХХХ Олімпійських іграх 2012 року в м. Лондоні.

Як повідомив заступник голови ХОО НОК України, заступник голови ХОДА Євген Савін, в даний час ліцензії на участь в Олімпійських іграх отримали 9 харків'ян, і до літа 2012 року ліцензії планує отримати ще ряд спортсменів. Передбачається, що Харківську область представлять на Олімпійських іграх до 20 учасників.

Члени ХОО НОК затвердили виділення обласним Федерації стрільби з лука, вільної боротьби та бадмінтону коштів на підготовку до Олімпійських ігор та участь у міжнародних змаганнях для отримання ліцензій. Михайло Добкін підкреслив, що всі харківські спортсмени – призери Олімпійських ігор будуть в обов'язковому порядку забезпечені житлом у Харкові.

Також в ході засідання Євген Савін, перший заступник ХОО НОК України Юрій Поярков, відповідальний секретар ХОО НОК України Дмитро Перепелиця та в.о. виконавчого директора ХОО НОК України Сергій Душин були уповноважені колегіально ухвалювати оперативні рішення, пов'язані з розподілом матеріальних грошових коштів.

На завершення Михайло Добкін подякував спонсорам за активну позицію і розуміння важливості підготовки спортсменів до Олімпійських ігор. «Хочу подякувати всім спонсорам, які залишилися небайдужі. Ми зібрали майже 500 тис. грн. – це немало, – підкреслив він. – Усього ми плануємо зібрати близько 5 млн. грн. спонсорських коштів, які підуть на підтримку спортсменів і тренерів для того, щоб вони гідно представили нашу область і нашу країну на Олімпійських іграх. Я думаю, що ми єдиний з регіонів, хто зважився на такий крок».