Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Молодь Харківської області запрошується на змагання у міжнародній інтернет-грі «codebreakers.eu»

Молодь Харківської області запрошується на змагання у міжнародній інтернет-грі «codebreakers.eu»

Під час польського головування в ЄС, самоврядне Велькопольське воєводство, у співробітництві з Управлінням ветеранів війни та жертв утискань у Варшаві, підготувало міжнародну інтернет-гру «codebreakers.eu», що буде офіційно представлена 10 листопада 2011 року в Познані. Дві найкращі команди з трьох осіб отримають можливість кинути виклик польським навесні 2012 року. Взяти участь у змаганнях запрошується і молодь Харківщини. «Ми глибоко переконані, що участь молоді Харківської області у змаганнях з міжнародної інтернет-гри «codebreakers.eu» створить можливість дізнатись більше про історію Велькопольщі та, у випадку перемоги, чого щиросердно бажаємо, особисто познайомитись з нашим регіоном та молоддю», - зазначено у листі голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну від Маршала Велькопольського воєводства Марека Возняка.

Витрати на проїзд та проживання у Велькопольщі двох найкращих команд, які братимуть участь в міжнародній «codebreakers.eu», покриватимуться за рахунок офісу Маршала Велькопольського воєводства. Більше інформації про гру та додаткові матеріали на сайті http://codebreakers.eu.

Довідка. Протягом багатьох років офіс Маршала Велькопольського воєводства здійснює діяльність, направлену на розповсюдження знань про історію розшифрування кодів криптографічної машини Енігма. Команда криптологів, що розшифрували Енігму у 1932 році, складалася з математиків – Генріха Зігальскі, Маріани Рейевскі та Єжи Рожискі – які працювали у познанському університеті. Завдяки доброті та добровільній допомозі багатьох людей, ми завершили та досягли успіху у здійсненні деяких цікавих проектів, що нагадали мешканцям Велькопольського воєводства про те, що вони є частиною цих подій. 
За останні роки, офіс Маршала Велькопольського воєводства підготував та презентував виставку «Енігма.Перемога дешифрування». Вона здобула неабияку популярність, коли проходила в будівлях таких інституцій, як: Європейський парламент, Центр спільних досліджень Європейської комісії в Іспрі, Королівський музей збройних сил та військової історії в Брусселі, Музей Станіслава Мажека у Бреді.