Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для абітурієнтів Харківської області у 2012 році відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання

Для абітурієнтів Харківської області у 2012 році відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему «Про зовнішнє незалежне оцінювання 2012 року» повідомив директор Харківського регіонального Центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, пробне ЗНО відбудеться в дві сесії: 24 березня 2012 року - українська мова та література, англійська, французька, німецька, іспанська мови, біологія, фізика, всесвітня історія; 31 березня 2012 року - історія України, хімія, російська мова, математика, географія. Реєстрація на пробне ЗНО буде здійснюватися на сайті ХРЦОЯО www.zno-kharkiv.org.ua з 1 по 30 листопада 2011 року. Для здійснення реєстрації необхідно заповнити електронну та паперову (автоматично згенеровану) заяви, останню слід надіслати поштою на адресу ХРЦОЯО.

«Ми хочемо, щоб пробне тестування було точно таким, яким буде основне тестування. Не тільки по цих атрибутах, а і по місцю його проведення. Визначені опорні міста, які є центрами так званих округів. Саме в них ми будемо проводити пробне тестування з тим, щоб абітурієнт не тільки відчув особливості процедури, а щоб він побачив те місце, де йому проходити основне тестування, як воно виглядає, як туди добиратися, скільки це займає часу і т.д.», - зауважив директор Харківського регіонального Центру оцінювання якості освіти.

Пункти тестування ЗНО-2012 планується територіально організовувати за минулорічною схемою в округах, які були сформовані спільно з обласним управлінням освіти і науки (м. Харків, м. Лозова, м. Куп’янськ, м. Красноград, м. Ізюм, м.Балаклія).

Пробне ЗНО проводитиметься на платній основі за кошти фізичних та юридичних осіб. Вартість тестування з одного предмету – 84 грн.