Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка відкрив 90-й сезон

Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка відкрив 90-й сезон

Ювілейний сезон розпочався 29 вересня прем'єрою вистави «Спокуса по-італійськи» за п'єсою Едуардо Де Філіппов «Циліндр» у постановці Олександра Аркадіна-Школьніка та головного художника театру Тетяни Медвідь, про це під час проведення пресс-конференції з нагоди відкритя Ювілейного сезону Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка розповів заслужений діяч мистецтв України Олександр Аркадін-Школьнік.

За його словами, у рамках 90-го театрального сезону, театральна трупа планує об’їхати усі райцентри Харківської області з туром. Районам покажуть такі спектаклі, як «Мина Мазайло» М. Куліш, «Шельменко-денщик» Г.Квітки-Основ'яненка.

«На наші вистави приїжджає багато людей з районів області. Люди приїжджають на спектаклі на автобусах. З Ізюму приїжджають на усі наші спектаклі. Витрачають на дорогу, як мінімум дві години», - зауважив заслужений діяч мистецтв України Олександр Аркадін-Школьнік.

«Сьогодні театр готує новорічний подарунок для дітей молодшого віку – виставу «Кіт у чоботях» за одноіменною казкою Ш.Перро у постановці режисера Олега Русова та сценографа Тетяни Пасічник (приблизна дата прем'єри – 23 грудня 2011р.). У подальших репертуарних планах театру також здійснення вистави за драмою М.Горького «Останні», - додав Олександр Аркадін-Школьнік.