Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для медичного забезпечення Євро-2012 року у Харківській області визначено три базових заклади охорони здоров'я

Для медичного забезпечення Євро-2012 року у Харківській області визначено три базових заклади охорони здоров'я

На державному рівні для медичного забезпечення чемпіонату Європи з футболу 2012 року у Харківській області на сьогодні визначено як базові три заклади охорони здоров'я: Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова та Харківська міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17. Про це повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, для цих закладів галузевою державною програмою визначені джерела фінансування із державного та місцевого бюджетів у сумі 113,0 млн. грн., у тому числі із місцевих бюджетів – 47,12 млн. грн. На даний час в межах програми профінансовано 76,68 млн. грн. тільки за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Крім цього, у разі необхідності під час проведення матчів будуть додатково залучені кадрові та матеріально-технічні ресурси понад 20 спеціалізованих закладів охорони здоров’я різних профілів.

Ігор Шурма повідомив, що в 9 районах визначені притрасові лікарні, розроблено схему транспортування хворих із центральних районних лікарень до базових закладів. У приймальних відділеннях передбачено цілодобове чергування 208 медичних працівників та 56 волонтерів Харківського національного медичного університету.

Також визначено 11 закладів охорони здоров’я, які будуть забезпечувати медичну допомогу в 14 офіційних місцях приймаючого міста, де буде розгорнуто 20 тимчасових медичних пунктів, задіяні 237 медичних працівників та 34 волонтера Харківського національного медичного університету.
За словами заступника губернатора, усього для забезпечення стаціонарної медичної допомоги під час чемпіонату буде виділено 2395 ліжок, що становить майже 10% від ліжкового фонду регіону.