Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Засідання обласної Громадської гуманітарної ради

Засідання обласної Громадської гуманітарної ради

26 жовтня в приміщенні малої зали Будинку рад відбулося засідання обласної Громадської гуманітарної ради під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Савіна. «Необхідно створити оптимальні умови для відновлення і збереження фізичного і духовно-морального здоров’я кожної людини, можливості для стабільного і перспективного життєвого зростання, впевненості у завтрашньому дні для себе, для своєї родини, своїх дітей і онуків, - зазначив, звертаючись до присутніх, заступник губернатора.

- Фундаментом для реалізації цього завдання повинні стати освіта і наука, охорона здоров’я, культура, новий рівень виховної роботи в суспільстві, нові принципи відносин між державою та її громадянами».

На засіданні з доповідями виступили начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал «Про пріоритети нової гуманітарної політики в галузі освіти і науки» та начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцова «Про стан реалізації державної політики в сфері культури».

Підсумовуючи висловлені пропозиції щодо пріоритетів нової гуманітарної політики, Євген Савін запропонував членам обласної Громадської гуманітарної ради взяти активну участь у розробці Концепції гуманітарної політики (за матеріалами офіційного веб-сайту Головного управління освіти та науки ХОДА).