Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом останніх трьох років рівень оздоровлення дітей усіх пільгових категорій стабільно перевищує 70%

Протягом останніх трьох років рівень оздоровлення дітей усіх пільгових категорій стабільно перевищує 70%

На Харківщині особлива увага приділяється оздоровленню дітей. Як зазначив сьогодні під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, стан здоров'я дітей викликає серйозні побоювання. Так, за результатами профілактичних медичних оглядів тільки одна дитина з трьох визнається здоровою. 

«Турбує стан здоров'я дітей, які виховуються в сім'ях, що перебувають у складних життєвих обставинах, що після позбавлення батьків батьківських прав потрапляють в державні заклади. І хоча двічі на рік проводяться профілактичні медичні огляди дітей за участю лікарів - фахівців, втрачене в ранньому дитинстві здоров'я і хронічні хвороби вимагають поглибленого обстеження організму в умовах спеціалізованих медичних стаціонарних установ, забезпечення умов для повноцінного харчування, оздоровлення ,- підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, в останні роки відсоток оздоровлення дітей пільгових категорій стабільно підвищується.

«За останні три роки загальний відсоток оздоровлення дітей усіх пільгових категорій перевищує 70%, а в 2011 році досяг 79,7%. З них оздоровлено 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, що залишилися поза сім'єю».