Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізюмському районі відкрито Інтернет-центр в рамках програми «Бібліоміст»

В Ізюмському районі відкрито Інтернет-центр в рамках програми «Бібліоміст»

В Ізюмській центральній районній бібліотеці відбулося урочисте відкриття Інтернет-центру в рамках програми «Бібліоміст». Заклад отримав 15 комп’ютерів, оснащених сучасним програмним забезпеченням, технічним обладнанням та веб-камерами. У церемонії відкриття взяли участь начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, директор обласної універсальної наукової бібліотеки Наталя Шостко, голова райради Сергій Дуванський, заступник голови райдержадміністрації Валерій Тертишний, регіональні представники програми «Бібліоміст» та учні загальноосвітніх шкіл м.Ізюма – майбутні користувачі.

Відкриття Інтернет-центру стало можливим за підтримки уряду США та міжнародного фонду Білла і Мелінди Ґейтс «Бібліоміст», які вклали у створення електронної бібліотечної мережі України 25 мільйонів доларів.

Американські кошти розподілені серед семисот українських бібліотек, які взяли участь у проекті «Бібліоміст», серед яких і Ізюмська центральна районна бібліотека, а також чотири сільські бібліотеки-філії ( Кам’янська, Капитолівська, Бугаївська, Червонооскільська), які стали переможницями конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету ІІ», в рамках програми «Бібліоміст».