Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області триває виконання програми «Питна вода»

В Харківській області триває виконання програми «Питна вода»

Під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки начальник Головного управління ЖКГ облдержадміністрації Роман Грива розповів про хід виконання в області загальнодержавної програми «Питна вода України». Він повідомив, що в області діє програма «Питна вода», розроблена на основі загальнодержавної. За інформацією Романа Гриви, у 2011 році загальний обсяг коштів, передбачених на виконання програми, склав 13 млн. грн., з них 9,3 млн. грн. з державного бюджету. Начальник ГУ ЖКГ зазначив, що в 2010 році з державного бюджету коштів на фінансування заходів загальнодержавної програми не виділялося, в 2006-2008 роках фінансування з боку держави було на рівні 50%, в 2008 – на рівні 40%.

В той же час в області для забезпечення населення якісною питною водою в 2010 було виконано робіт на 46,8 млн. грн., з них 27 млн. грн. з обласного бюджету та 19,8 млн. грн. – кошти місцевих бюджетів і підприємств. «За цей рахунок були проведені роботи з будівництва та реконструкції очисних споруд, водогонів, башт Рожновського та безлічі інших об’єктів, пов’язаних з цією програмою», – повідомив Роман Грива.

На його прохання в проект рішення були внесені пропозиції районним державним адміністраціям надати до Головного управління ЖКГ перелік водопостачаючих підприємств району, в тому числі тих, хто не має відповідної ліцензії. Також головам райдержадміністрацій та головам місцевих рад необхідно передбачити в місцевих бюджетах на 2012 рік кошти для виконання заходів програми «Питна вода», а саме – на виготовлення проектно-кошторисної документації, оскільки без конкретних проектів неможливо залучення коштів з державного бюджету.

Теги