Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Між учасниками земельних відносин в Харківській області будуть врегульовані механізми взаємодії

Між учасниками земельних відносин в Харківській області будуть врегульовані механізми взаємодії

Заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома провів нараду з представниками землевпорядних організацій області з питань врегулювання існуючих механізмів взаємодії між землевпорядними організаціями області, державними органами земельних ресурсів та Харківською регіональною філією ДП "Центр державного земельного кадастру". В нараді також взяли участь керівники Головного управління Держкомзему у Харківській області, Харківської регіональної філії ДП "Центр державного земельного кадастру" та радник голови Держземагентства України.

В ході обговорення ситуації, яка склалася в області з питань видачі громадянам правовстановлюючих документів на земельні ділянки, були узагальнені зауваження з проблемних питань та запропоновані шляхи їх вирішення.

Так, учасниками наради було, зокрема, запропоновано ХРФ ДП "Центр ДЗК" розробити і довести до всіх землевпорядних організацій єдиний програмний продукт та інструкцію по оформленню документів, що дозволить уникнути помилок при підготовці документів, які дуже часто стають причиною повернення землевпорядної документації на доопрацювання.

Крім того, вносились пропозиції щодо більш широкого запровадження порядку, який би передбачав внесення відомостей до Державного земельного кадастру від імені замовника розробником відповідної землевпорядної документації на підставі договору між замовником і розробником документації із землеустрою.

Для більш ретельного опрацювання пропозицій спілкою землевпорядних організацій Харківщини буде утворена робоча група, зустрічі ж з керівниками всіх землевпорядних організацій області планується проводити раз на квартал.

Теги