Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Триває робота з видачі державних актів на право власності на землю

Триває робота з видачі державних актів на право власності на землю

В ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук зазначив, що в Харківській області відзначається прогрес з видачі державних актів на право власності на землю, і видача запланованих 10 тисяч актів буде завершена до кінця тижня. У той же час, ще багато пакетів документів на право власності на землю лежать і чекають своєї черги. Заступник губернатора зазначив, що в даний час почали працювати всі суб'єкти підприємницької діяльності, які виготовляють акти та технічну документацію, але їх роботу необхідно контролювати.

«З ними потрібно розібратися, тому що зараз багато таких фірм, які готові брати гроші, а коли вони зроблять цю документацію – невідомо. Сьогодні їх трохи підігнали, щоб вони швидко почали виготовляти, здавати всі ці документи в земельні ресурси, ви розумієте, яка склалася ситуація. Коли я був в управлінні земельних ресурсів, там незрозуміло, хто за чим стоїть. Одні стоять, щоб отримувати акти, другі – здавати, треті – звіряти документацію, четверті не розуміють, де знаходиться їх документація. Сьогодні ми з цим питанням розбираємося, щоб кожна людина розуміла, що їй робити. Ви уявіть собі ситуацію, коли люди похилого віку взагалі не розуміють, як їм отримати ці акти і що потім з ними робити. Через це їх багато обманюють, направляють з одного місця в інше», – сказав Віталій Алексейчук.

Він нагадав, що для нормалізації ситуації, що склалася, буде створено комунальне підприємство, яке займатиметься земельними питаннями.