Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжрегіональне співробітництво дозволяє Україні та Росії динамічно розвивати двостороннє партнерство. Віктор Янукович

Міжрегіональне співробітництво дозволяє Україні та Росії динамічно розвивати двостороннє партнерство. Віктор Янукович

Ефективне міжрегіональне співробітництво сьогодні є тим інструментом, який дозволяє Україні та Росії динамічно розвивати перспективні напрямки двостороннього партнерства. Про це Президент України Віктор Янукович заявив на Другому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі в Донецьку. «Сьогодні міжрегіональне співробітництво – одне з найбільш динамічних і перспективних напрямків українсько-російського партнерства», – зазначив глава держави.

За словами Президента, він і Президент РФ Дмитро Медведєв позитивно оцінили істотне зростання товарообігу між Україною і Росією, який у цьому році перевищив 50 мільярдів доларів – вперше в історії відносин двох держав. «Великий внесок у цю справу роблять наші регіони. Міжрегіональне співробітництво виходить на зовсім новий сучасний рівень», – зазначив Віктор Янукович.

Він також підкреслив обопільну зацікавленість сторін у нарощуванні взаємодії між регіонами. «Характерна для міжрегіонального рівня атмосфера прийняття рішень, я б сказав, набагато легша, ніж на рівні держав. Такий підхід до налагодження ефективних контактів повинен бути прикладом для центральних органів влади», – підбив підсумок Президент України.