Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До нового року в Харківському регіоні буде побудовано сучасний перинатальний центр

До нового року в Харківському регіоні буде побудовано сучасний перинатальний центр

 До 1 січня 2012 року в Харківському регіоні на базі Обласної клінічної лікарні з'явиться унікальний перинатальний центр, оснащений сучасним медичним обладнанням. Про це в ході програми «Зворотний зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.  

«Унікальність цього центру буде полягати в тому, що допомогу матері та її дитині надаватимуть найкращі фахівці. Допомога буде надаватися як до народження дитини, так і в перші дні її життя, а також матері в післяпологовий період. У цьому центрі не повинно бути ситуацій, при яких неможливо буде надати першу медичну допомогу матері та дитині», - підкреслив Михайло Добкін. 

За його словами, Харківський перинатальний центр буде унікальний тим, що медичне обладнання, яким він буде оснащений, не має аналогів в Україні. 

Також він підкреслив, що перинатальний центр будується для мешканок Харківського регіону, незалежно від їх положення в суспільстві та фінансових можливостей. «Президент України Віктор Янукович поставив завдання, щоб у всіх регіонах Україні до 1 січня 2012 року такі центри були побудовані. У нашому регіоні роботи вже йдуть повним ходом, площа будівництва займає 3 тис. метрів квадратних. Всі документи по оснащенню центру також підписані», - заявив керівник області.