Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом двох років словенська компанія «LITOSTROJ STEEL Ltd.» поставить «Турбоатому» продукцію в обсязі більше 2 млн. євро

Протягом двох років словенська компанія «LITOSTROJ STEEL Ltd.» поставить «Турбоатому» продукцію в обсязі більше 2 млн. євро

Сьогодні генеральній директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін розповів про перспективи співробітництва підприємства зі словенськими компаніями RIKO та «LITOSTROJ STEEL Ltd.», угоди з якими були підписані 13 жовтня. «Ми реально співпрацюємо зі словенськими компаніями останні три року. Передусім у нас крупний контракт зі словенською компанією «LITOSTROJ STEEL Ltd.», яка забезпечує нам поставки великогабаринтного лиття для гідротурбін. Ми використовуємо лопаті, які ми отримали з цієї компанії, для виробництва турбін Новосибірської ГЕС. До кінця поточного року ми готуємо до відвантаження перші гідоротурбіни. Ми отримуємо з «LITOSTROJ STEEL Ltd.» дуже високоякісну продукцію, яка відповідає сучасним вимогам замовника. Ми сьогодні разом з українськими промисловцями освоюємо аналогічну якість лиття, з тим, щоб український виробник в найближчий час міг вийти на такий рівень якості лопатей», – зазначив Віктор Суботін.

Він також повідомив, що за укладеними угодами протягом найближчих двох років компанія «LITOSTROJ STEEL Ltd.» поставить свою продукцію в обсязі більше 2 млн. євро.

«Також ми уклали угоди з компанією «RIKO», з якою спільно розробляємо модернізацію ковальського цеху, реконструкція якого почнеться в наступному році. Ми плануємо замінити 8 термічних печей та провести заміну ковальського обладнання», – повідомив генеральний директор «Турбоатому».

Довідка:
Харківський ВАТ «Турбоатом» за 9 місяців відвантажив продукції на близько 1 млрд. грн., що фактично дорівнює обсягам поставки продукції заводу у минулому році. 2011 рік підприємство планує завершити з обсягом поставок більше 1 млрд. 200 млн. грн. Темп зростання виробництва — більше 120% у порівнянні з минулим роком. Сьогодні завод поставляє свою продукцію у 45 країн світу, у першочергових планах залучити до співпраці Коста-Рику, Колумбію та Ефіопію.