Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині готується ряд інноваційних проектів у сфері сільського господарства

На Харківщині готується ряд інноваційних проектів у сфері сільського господарства

Розвитку сільського господарства на Харківщині приділяється особлива увага. Як зазначив сьогодні під час ХІ Міжнародного економічного форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» голова ХОДА Михайло Добкін, для підвищення конкурентоспроможності регіону надзвичайно важлива реалізація інноваційних проектів у найбільш пріоритетних сферах. Зокрема, інноваційного підходу потребує сільське господарство. 

«Одним з першочергових регіональних проектів інноваційного розвитку в аграрній сфері став проект створення «Села майбутнього» - агрокластеру з сучасними умовами праці та життєзабезпечення сільських жителів. Менш масштабним, але не менш значущим для регіону став ще один проект - «Створення тепличного господарства на основі використання інноваційних технологій вирощування овочевих культур у місті Первомайському», - повідомив голова області.

Також в числі перспективних сільськогосподарських проектів знаходиться створення Харківського регіонального оптового ринку сільськогосподарської продукції «Лелека», який покликаний забезпечити жителів Харкова дешевими продуктами харчування високої якості, а фермерам дозволить реалізовувати свою продукцію без посередників по рентабельним цінами.

«Проект передбачає не тільки будівництво інженерної інфраструктури, торгових майданчиків і складських споруд, а й розміщення на території ринку підприємств з виготовлення напівфабрикатів і фасування продукції. Це створить передумови для зростання експорту сільськогосподарської продукції Харківщини за кордон», - підкреслив Михайло Добкін.