Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року» використовується при розробці цільових програм і формуванні бюджетів усіх рівнів

«Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року» використовується при розробці цільових програм і формуванні бюджетів усіх рівнів

Як зазначив сьогодні під час ХІ Міжнародного економічного форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» голова ХОДА Михайло Добкін, «Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року» вже зараз максимально затребувана в роботі обласної та районних адміністрацій при складанні короткострокових планів.

«Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року» лежить в основі всіх програм соціально-економічного розвитку нашого регіону, використовується при розробці цільових програм і формуванні бюджетів всіх рівнів. «Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року» таким чином стала настановою для практичних дій»,- підкреслив голова області.

За його словами, особливістю цього документа є широкомасштабне застосування кластерного підходу для підвищення конкурентоспроможності регіону. Продукція багатьох кластерів, які працюють на Харківщині, на даний момент популярна як в інших регіонах країни, так і за кордоном. Зокрема, мова йде про турбіни «Енергомашинобудівного кластера», гідроагрегати кластеру «Мехатроніка», сільськогосподарську продукцію кластеру «Слобожанський АПК», програмне забезпеченні кластеру «Інформаційно-комунікаційні технології».

«Наша мета - щоб таким же попитом користувалися товари та послуги інших інноваційних кластерів, які бурхливо розвиваються. А саме: кластери «Здорове харчування», «Чисті технології», «Зелене будівництво», «Українське світло», - підкреслив Михайло Добкін.