Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов взяв участь у міжнародній конференції «Проблеми сучасної економіки і інституціональна теорія»

Юрій Сапронов взяв участь у міжнародній конференції «Проблеми сучасної економіки і інституціональна теорія»

Сьогодні заступник голови ХОГА Юрій Сапронов взяв участь у відкритті дев'ятої міжнародної конференції «Проблеми сучасної економіки і інституціональна теорія», присвяченої актуальним питанням сприяння розвитку досліджень в сфері інституціональної економічної теорії, розширенню контактів між провідними представниками економічних шкіл країн СНД та зарубіжжя. В роботі конференції беруть участь більш як 148 провідних науковців з України, Російської Федерації, Білорусії, Франції, Бразилії.

В своєму виступі Юрій Сапронов наголосив на важливості взаємодії економічної теоретичної науки та практики державного управління з метою реалізації курсу реформ Президента України Віктора Януковича.

«Сьогодні Україна підійшла до тієї межі, коли реформи відкладати вже неможливо. Синергія наукової думки та створюваних на її засадах управлінських моделей – ось оптимальний шлях пошуку відповідей на актуальні питання забезпечення ефективної економічної політики в Україні», - зазначив він.

Учасники конференції також розглянули широке коло актуальних питань, пов’язаних концептуальним і методологічним підґрунтям нової політичної економії та економічної парадигми, адекватної сучасним умовам соціально-економічного розвитку, а також інституціональних аспектів державного регулювання та управління.