Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 1 січня в обласній клінічній лікарні буде відкрито сучасний перинатальний центр

До 1 січня в обласній клінічній лікарні буде відкрито сучасний перинатальний центр

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма ознайомилися з ходом будівельно-монтажних робіт у приміщеннях майбутнього перинатального центру у складі КУОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Під патронатом Президента України Віктора Януковича в країні реалізується Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» зі створення сучасних обласних перинатальних центрів для надання високоспеціалізованої та висококваліфікованої медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям і новонародженим дітям з важкими патологіями. Харківська область включена в перелік перших 8 областей України, де сучасні перинатальні центри планується відкрити вже в 2011 році.

«У нас в обласній клінічній лікарні проводяться всі необхідні роботи для того, щоб до 1 січня перинатальний центр був зданий і на початку січня перші відвідувачі вже могли отримувати кваліфіковану медичну допомогу. Об'єкт важливий. У Харкові ще не було установи з таким рівнем надання медичної допомоги і до пологів, і вагітним. Я думаю, що ми з вами під Новий рік станемо свідками ще однієї хорошої події, яка дозволить нам зробити ще один крок у бік світових європейських стандартів надання медичної допомоги. Я абсолютно впевнений, що із завданням, поставленим перед нами, ми впораємося строго в поставлені терміни», – заявив Михайло Добкін.

Він підкреслив, що обладнання, яке буде поставлено в перинатальний центр, поки не має аналогів у нашій області. Будівництво і технічне переоснащення перинатального центру фінансується з державного та обласного бюджетів, і кошти отримані в повному обсязі.

Згідно з попередніми розрахунками, вартість будівельно-монтажних робіт складе 21 млн. грн., в т.ч. 18 млн. грн. з державного бюджету і 3 млн. грн. з місцевого бюджету. Обсяги фінансування на медичне переобладнання регіонального перинатального центру орієнтовно складуть близько 21,3 млн. грн., в т.ч. 17 млн. грн. з державного бюджету і 4,3 млн. грн. залучених коштів.

Михайло Добкін зазначив, що будівництво обласного перинатального центру знаходиться під його особистим контролем.