Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підписано договір про співпрацю між Харківською міською радою та словенською компанією «RIKO d.o.o»

Підписано договір про співпрацю між Харківською міською радою та словенською компанією «RIKO d.o.o»

Сьогодні в рамках візиту до Харкова Президента Республіки Словенія Данила Тюрка і представників словенських бізнес-кіл був підписаний Меморандум про співробітництво між Харківською міською радою та словенської компанією «RIKO d.o.o» про реалізацію проекту «Реінжиніринг системи поводження з відходами в місті Харкові». З харківської сторони Меморандум підписав Харківський міський голова Геннадій Кернес, зі словенської – генеральний директор компанії «RIKO d.o.o» Янез Шкрабец (Janez Škrabec).

Проект передбачає обладнання лінії для сортування ресурсно-цінних компонентів твердих побутових відходів; створення полігону твердих побутових відходів, що відповідає вимогам екологічного законодавства України та Європейського Союзу; оснащення системи збору полігонного газу та системи утилізації полігонного газу й виробництва електроенергії потужністю не менше ніж 6 МВт на годину.

Терміни реалізації проекту заплановані на 2012-2013 роки. Орієнтовна вартість проекту становить 25 млн. євро. Фінансування забезпечує словенська сторона.