Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україну і Чехію традиційно пов'язують дружні стосунки. Михайло Добкін

Україну і Чехію традиційно пов'язують дружні стосунки. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні паном Іваном Почухом. На зустрічі також були присутні голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, Генеральний консул Чеської Республіки в Донецьку Ондрей Моравек і Почесний консул Чеської Республіки у Харкові Олег Чигринов. Сторони обговорили питання співпраці в економічній, культурній та освітній сферах. «Наші країни традиційно пов'язують дружні стосунки, - підкреслив Михайло Добкін. - Звичайно ж, у першооснові всіх ділових відносин лежить економіка. Хотілося б, щоб ділові відносини між компаніями наших країн були більш інтенсивними, і більшими стали обсяги інвестицій».

Зі свого боку Іван Почух зазначив, що в Харківській області на поточний момент вже працює ряд чеських компаній, і Чеська республіка зацікавлена ​​в подальшому розширенні співробітництва.

«Ми будемо намагатися підтримувати і розвивати наші торговельно-економічні відносини з метою отримання обопільної вигоди. Я впевнений, для цього вже створено міцну основу. Минулий рік був дуже успішним в наших відносинах, особливо яскравою подією була церемонія відкриття Почесного консульства в Харкові. Я впевнений, що це буде стимулом для розвитку партнерських відносин не тільки в сфері економіки», - заявив Іван Почух.

Він запевнив Михайла Добкіна в готовності надати будь-яку підтримку прагненню Україні отримати асоційоване або навіть пряме членство в Євросоюзі.