Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У сел.Безлюдівка відбувся фестиваль, спрямований на формування родинних цінностей у свідомості дітей-сиріт. Ігор Шурма

У сел.Безлюдівка відбувся фестиваль, спрямований на формування родинних цінностей у свідомості дітей-сиріт. Ігор Шурма

З метою формування у дітей потреби здорового образу життя, проведення змістовного дозвілля 9 жовтня в аквапарку у сел. Безлюдівка Харківського району відбувся VI благодійний дитячо-юнацький фестиваль «Рибалки проти наркотиків». Захід був організований Обласною спінінговою лігою при підтримці служби у справах дітей Харківської облдержадміністрації. У ньому взяли участь 45 дітей з Обласного дитячого притулку та притулку «Гармонія». Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

«Всі діти-сироти ставатимуть дорослими людьми. Перед ними ставатиме питання, як будувати своє доросле життя, чи створювати родину. Враховуючи їхній статус, у цих дітей є специфічне відношення до основних сімейних цінностей. Під заходу діти з притулків проводили час у складі сімей рибалок і мали можливість відчути ауру справжньої сім’ї, де панує повага, підтримка та батьківська турбота. Зокрема, діти взяли участь у змаганнях з ловлі риби, міні-гонках на позашляховиках та інших заходах. Всі діти отримали почесні відзнаки за участь в цьому заході та подарунки від благодійників та спонсорів, кількість яких порівняно з минулим роком зросла, а це є свідченням того, що на Харківщині збільшується кількість підприємств та організацій, які у своїй діяльності приділяють увагу соціальній складовій», - зазначив Ігор Шурма.

За його словами, такі заходи спрямовані в першу чергу на те, щоб змінити в свідомості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, ставлення та уяву про родинне життя. «Разовий захід не може змінити стан справ, відтак необхідно розробити ряд систематичних заходів, спрямованих на адаптацію дітей у родині та організацію змістовного дозвілля. Тому у листопаді діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, візьмуть участь у заході, спільно організованому службою у справах дітей ХОДА та громадською організацією «СВІМ». На 2012 рік для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування планується розробити план заходів, спрямованих на патріотичне виховання, формування здорового способу життя та ставлення до родинних цінностей», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги