Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом та Генеральним консулом Німеччини в Донецьку Клаусом Ціллікенсом. Під час зустрічі обговорювалися питання розвитку та поглиблення двосторонньої співпраці між Харківською областю і регіонами Німеччини.

Михайло Добкін зазначив, що цього року обсяг економічного співробітництва між харківським регіоном і німецькими компаніями збільшився майже на 32%.

«Хоча в загальному обсязі у нас ще дуже великий потенціал у співробітництві, але зростання на третину говорить про те, що ніхто не сидить на місці. У цьому плані мені хотілося б підкреслити важливість заходів, які проходили за безпосередньої участі Генерального консульства Німеччини в Донецьку. Ми провели дуже хороший форум з представниками сільськогосподарських компаній. Тут нам не вистачає технологій, законодавчої бази, але ті реформи, які ініціював Президент України в сфері земельних відносин, дають нам всі підстави говорити про те, що найближчим часом ми можемо вийти на цивілізовані, зрозумілі європейцям відносини з оренди землі, її використанні та захист інвестицій. Ми готові, не чекаючи реформи, за наявності інтересу інвесторів до сільського господарства нашого регіону допомагати знаходити цікаві проекти і реалізовувати їх», - підкреслив Михайло Добкін.

Він також зазначив, що облдержадміністрація готова надати будь-яке сприяння, прийняти будь-яку бізнес-делегацію, щоб продемонструвати наші можливості, а також серйозність намірів влади щодо гарантування захисту інвестицій в області.

Ганс-Юрген Гаймзьот відзначив важливість значного підйому у відносинах регіонів Німеччини з Харківською областю.

«Ми плануємо в подальшому більш активно розвивати наші відносини. Зокрема, ми маємо намір заснувати в Харкові Почесне консульство Німеччини у Харкові. Це буде сприяти більш інтенсивному розвитку стосунків. Дуже важливо, що наступного тижня сюди прибуде група українських і німецьких парламентаріїв. Це гарна можливість поглибити відносини між Німеччиною і Харківською областю», - підкреслив Ганс-Юрген Гаймзьот.