Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Визначено напрямки роботи обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель

Визначено напрямки роботи обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель

Відбулось перше засідання обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушення земельного законодавства під головуванням заступника голови облдержадміністрації – керівника апарату ХОДА Василя Хоми. Земельне питання було розглянуте на засіданні Харківського регіонального антикорупційного комітету 21 вересня, рішенням котрого було надано ряд доручень щодо зміни ситуації в земельній сфері області. Дорученням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна на посаду голови робочої групи було призначено Василя Хому. Міжвідомча робоча група була створена розпорядженням голови ХОДА №544, яким також затверджено її особовий склад.

«В ході Ради регіонів розглядалися, зокрема, і питання, пов'язані із земельною реформою і регулюванням земельних відносин в цілому. Під час засідання Президентом України Віктором Януковичем було висловлено ряд побажань щодо роботи в сфері земельних відносин в ряді регіонів, у тому числі і в Харківській області. Рішення, ухвалене Михайлом Добкіним щодо міжвідомчої робочої групи, направлене на посилення роботи в даному напрямку. Необхідно сконцентрувати зусилля для того, щоб вирішити завдання, поставлені Президентом», - зазначив Василь Хома.

Під час першого засідання були затверджені напрямки діяльності робочої групи, до яких входить усунення недоліків і порушень земельного законодавства, завершення видачі актів на землю, проведення інвентаризації земель та вивчення досвіду м. Харків з відшкодування збитків з-за несплати податків на землю. Також Василь Хома підкреслив необхідність широкомасштабного висвітлення земельних питань та роз’яснення тонкощів земельної реформи.

Присутні на засіданні обговорили план роботи Обласної міжвідомчої робочої групи, заслухали інформацію про роботу міськрайонного управління Держкомзему у місті Люботин та Харківському районі та стан формування комісії з розгляду питань, пов'язаних з погодженням документації із землеустрою у Харківській області. Проведення наступного засідання за участю голови облдержадміністрації Михайла Добкіна заплановано на третю декаду жовтня 2011 року.

Теги