Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області зменшилася кількість дітей, які мають статус сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ігор Шурма

В області зменшилася кількість дітей, які мають статус сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ігор Шурма

Станом на 1 вересня 2011 року в області налічується 4927 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом року кількість дітей цих категорій зменшилася на 117 осіб. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

За його інформацією, на території Валківського, Вовчанського, Красноградського, Краснокутського, Харківського, Чугуївського районів, міст Ізюм, Лозова, Люботин, Чугуїв, навпаки, відбувся процес збільшення кількості дітей, які залишилися поза сімейним оточенням, що вказує на недостатню і неефективну роботу управлінь та відділів, що причетні до роботи з дітьми, з біологічними сім’ями, в яких виховуються діти, та з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Ігор Шурма також повідомив, що співвідношення між кількістю дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, протягом останніх років залишається практично незмінним - один до трьох: в області у різних формах виховання перебуває 1130 дітей-сиріт та 3797 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Теги