Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина зобов'язана гарантовано забезпечити внутрішню потребу області в цукрі. Віталій Алексейчук

Харківщина зобов'язана гарантовано забезпечити внутрішню потребу області в цукрі. Віталій Алексейчук

Підводячи підсумки наради, присвяченої прибиранню та переробці цукрових буряків, заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук відзначив ряд завдань і прогнозів розвитку бурякоцукрової галузі на 2012 і наступні роки. «Харківська область – це зона бурякосіяння, отже, ми зобов'язані гарантовано забезпечити внутрішню потребу області в цукрі. Це 115 – 120 тис. тонн у розрахунку на рік. Крім того, певну частину цукру область повинна поставити в інші регіони, де умови для вирощування буряку менш сприятливі», – зазначив він.

Також заступник губернатора наголосив на важливості збереження родючості земель. За його словами, Закон України «Про внесення змін до окремих законодавчих актів України щодо збереження родючості грунтів» набрав чинності, і питання розробки, впровадження та суворого дотримання науково обгрунтованих сівозмін набули законодавчої сили.

«Кожна економічно і екологічно обгрунтована сівозміна для зон Північного степу і Лісостепу містить мінімум одне поле цукрових буряків. Іншими словами, мінімум 10% оброблюваної ріллі сільськогосподарські підприємства області повинні будуть, починаючи з 2012 року, відводити під вирощування цукрових буряків і не більше 10% - під вирощування соняшника», – підкреслив Віталій Алексейчук.