Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області викопано 24% цукрових буряків

В Харківській області викопано 24% цукрових буряків

Станом на 27 вересня в господарствах Харківської області викопано 9542 га цукрових буряків, що становить 24% до загальної площі збирання. Про це повідомила у своїй доповіді на обласній нараді з питання збирання і переробки цукрових буряків у 2011 році в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олена Кулик. За її словами, площа збирання цукрових буряків в цілому по області склала 40,5 тис. гектарів – це 6 місце по Україні за цим показником. Урожайність цукрових буряків на даний час утримується на рівні 280 ц в середньому по області проти 151 ц з 1 гектара у 2010 році.

Олена Кулик наголосила, що постійне зменшення валового збору цукрових буряків і обсягів виробництва цукру спостерігається в області починаючи з 2007 року, але у поточному році є реальна можливість виправити цю ситуацію. «Ще з осені минулого року обласною державною адміністрації була розгорнута робота щодо збільшення площі вирощування цукрових буряків. Результатом цього стало розширення площі посіву в 2011 році майже в 1,4 рази порівняно з 2010 роком», - підкреслила вона.

В той же час начальник управління звернула увагу на те, що у значній кількості районів цукрові буряки викопані менш, ніж на третині площ, і необхідно більш інтенсивно проводити прибиральну кампанію – всі бурякозбиральні комбайни повинні працювати.