Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область вийшла з кризи з вирощування цукрових буряків та виробництва цукру. Віталій Алексейчук

Харківська область вийшла з кризи з вирощування цукрових буряків та виробництва цукру. Віталій Алексейчук

Відкриваючи нараду, присвячену збиранню та переробці цукрових буряків, заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук зазначив: «Сьогодні ми повинні обговорити питання, які необхідно вирішувати зараз. У аграріїв і цукрозаводчиків накопичилося багато таких невідкладних питань». Він подякував усім за те, що область вийшла з кризи з вирощування цукрових буряків та виробництва цукру, який був у 2009-2010 роках. «Нинішній рік непростий, це рік змін. Я вдячний всім за те, що Харківська область посідає провідні позиції за всіма показниками сільського господарства», - підкреслив Віталій Алексейчук.

За його словами, у цьому році в області було засіяно 40,5 тис. га цукрових буряків, і в порівнянні з попередніми роками площа посівів збільшилася майже в два рази, також збільшилася врожайність. «Завдання на 2012 рік – 60 тис. га. Я впевнений, що це завдання нам під силу, оскільки раніше наша область вирощувала 118 тис. га», – заявив заступник губернатора.

Також Віталій Алексейчук підкреслив, що на засіданні будуть розглянуті питання розвитку цукрових заводів, оскільки їм потрібна модернізація і у виробництві необхідно застосовувати провідні європейські технології.