Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрився Міжнародний дитячий телевізійний фестиваль «Дитятко»

Відкрився Міжнародний дитячий телевізійний фестиваль «Дитятко»

Сьогодні у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України ім. Я. Мудрого» відбулось урочисте відкриття III Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко», що проходить під патронатом голови Харківської облради Сергія Чернова. Почесним гостем  фестивалю став голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  У своєму привітанні Михайло Добкін висловив упевненість в тому, що телефестиваль «Дитятко» для багатьох учасників стане першою сходинкою до успіху. «Фестиваль, який сьогодні проходить у нас в місті, став по праву ще однією візитною карткою Слобожанщини і Харкова. Тут талановиті творчі люди можуть розкрити себе і показати свою неординарність і свій талант. Я абсолютно впевнений, що цей фестиваль стане справжнім святом для учасників і для тих, хто буде щиро вболівати за них», - підкреслив губернатор.

«Я з великим задоволенням втретє вітаю вас на харківській землі. Дуже радий, що з кожним роком географія нашого фестивалю розширюється, а якість робіт стає все краще і краще. Радий, що спілкуючись з вами ми можемо послати сигнал дорослим, бо саме діти здатні щиро відчувати і бачити своїми очима всі фарби життя. Для багатьох з вас цей фестиваль стане справою вашого майбутнього життя. Від усієї душі хочу побажати вам творчих успіхів!», - підкреслив Сергій Чернов. 

У рамках фестивалю для юних телевізійників будуть проводитися майстер-класи фахівців кіно-і телемистецтва, журналістів і телеведучих. 22 вересня на обласному телебаченні відбудеться творча зустріч учасників фестивалю та всіх бажаючих з Мариною Ланда, головою журі телефестивалю «Дитятко», телеведучої каналу «Карусель», композитором мультсеріалу «Смішарики». 

Особливістю третього фестивалю є спеціальна телевізійна тема, присвячена 50-річчю з моменту першого польоту людини в космос. У зв'язку з цим, 23 вересня в Харківському планетарії відбудеться творча зустріч з льотчиком-космонавтом Юрієм Онуфрієнко та учасниками запуску космічного корабля «Восток» 12 квітня 1961 року. 

Демонстрація робіт фіналістів телефестивалю в цьому році буде проходити в кінотеатрах ім. А.Довженка і «Київ». Урочиста церемонія закриття III Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко» та нагородження переможців розпочнеться 24 вересня о 14.00 в кінотеатрі ім. О. Довженка. 

Довідка:
У 2011 році для участі у фестивалі надійшло понад 140 робіт від 59 студій Україні, Росії та Білорусі. У фінал фестивалю пройшли 29 студій, які представлять 35 робіт в 6 номінаціях.
Номінації фестивалю: "Кращий ігровий фільм дитячої телевізійної студії", "Кращий документальний фільм дитячої телевізійної студії", "Краща телепрограма дитячої телевізійної студії", "Краща телепрограма новин дитячої телевізійної студії", "Кращий анімаційний фільм дитячої студії", "Краща телепрограма, зроблена для дітей", краща режисерська робота, краща операторська робота, кращий телеведучий, кращий тележурналіст, кращий актор. Спеціальна тема фестивалю - за кращу роботу, присвячену 50-річчю першого польоту людини в космос.