Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Немає жодного дня, коли б до облдержадміністрації не надходили скарги громадян про порушення їхніх прав у сфері земельних відносин. Василь Хома

Немає жодного дня, коли б до облдержадміністрації не надходили скарги громадян про порушення їхніх прав у сфері земельних відносин. Василь Хома

«Немає жодного дня, коли б до обласної державної адміністрації не надходили скарги громадян про порушення їхніх прав у сфері земельних відносин. Існує багато нарікань на низьку якість і непрозорість роботи районних підрозділів Держкомзему і управлінь земельних ресурсів, доводиться скасовувати розпорядження вже не тільки попередньої влади, а й новопризначених голів районних державних адміністрацій», - зазначив в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

Він повідомив, в області з майже 259 тисяч громадян, які набули права на земельну ділянку, отримали сертифікати 255 тисяч, станом на 1.7.11 фактично оформлено 238 тис. державних актів на право власності на земельну ділянку взамін сертифікатів, що складає 93,5% із загальної кількості виданих сертифікатів. Громадянам, які приватизували свої ділянки, видано понад 234 тис. державних актів, що становить 44,5% від потреби.

«Віддаючи належне підрозділам за виконання їх прямих обов’язків, покладених на них українським законодавством, ми бачимо велику кількість скарг громадян щодо порушення їхніх прав на землю. Ці скарги не тільки до районних та обласної адміністрації, але і до Адміністрації Президента, і їхня кількість зростає», - повідомив Хома.

За його словами, протягом 2010 року до ХОДА через відділ роботи із зверненнями громадян надійшло 844 звернення стосовно питань аграрної політики та земельних відносин – це 9,7% від загальної кількості звернень. В поточному році надійшло 665 заяв, і їхня питома вага зросла до 10,8%. Серед 122 скарг на порушення строків виготовлення документації, переважна більшість пов’язана з виявленням у документації землеустрою зауважень технічного характеру та поверненням їх на доопрацювання.

Теги