Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулася відеоконференція на тему «Новації в організації діяльності лікувально-профілактичних закладів. Організація роботи з молодими фахівцями»

Відбулася відеоконференція на тему «Новації в організації діяльності лікувально-профілактичних закладів. Організація роботи з молодими фахівцями»

20 вересня в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулася відеоконференція заступника міністра охорони здоров'я України Олександра Толстанова на тему «Новації в організації діяльності лікувально-профілактичних закладів. Організація роботи з молодими фахівцями». У заході взяли участь представники Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей.  У Харківській студії був присутній начальник Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан, а також представники громадських організацій та ЗМІ.  

За словами міністра охорони здоров'я України, в проекті державного бюджету на 2012 рік на охорону здоров'я передбачено видатки в сумі 9,7 млрд. грн., що на 168 млн. грн. більше, ніж у 2011 році. «У проекті державного бюджету на 2012 рік на охорону здоров'я передбачено видатки в сумі 9,7 млрд. грн. З держбюджету передбачені субвенції місцевим органам на охорону здоров'я. Обсяг субвенцій значно збільшений та становитиме 2,8 млрд. грн.», - зазначив він. 

Також Олександр Толстанов зазначив, що протягом 2012 року планується поступово підвищити мінімальну заробітну плату медпрацівникам. «Передбачено встановлення мінімальної заробітної плати в місячному розмірі з 1 січня - 1073 грн, з 1 квітня - 1094 грн, з 1 липня - 1102 грн, з 1 жовтня - 1118 грн, з 1 грудня - 1134 грн. Також передбачається підвищення і погодинної оплати і виплата медичним та фармацевтичним працівникам допомоги на оздоровлення у розмірі посадового окладу при наданні основної щорічної відпустки», - доповнив міністр охорони здоров'я України.

У свою чергу начальник Головного управління охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан розповів про розвиток сфери охорони здоров'я в Харківській області. «З приходом до влади керівник Харківської області Михайло Добкін поставив завдання створити рівні можливості для абсолютно всіх мешканців області в однаково якісному доступі до медичних послуг. Дуже серйозна увага в регіоні приділяється поступовому створенню єдиного медичного простору, - зазначив Олександр Галацан. - На сьогоднішній день вже 20% підрозділів первинної ланки включені до складу районних лікарень. В області відкрито 10 міжрайонних медичних центрів, розташованих на базі потужних районних лікарень області. Центри можуть на міжрайонному рівні забезпечити надання неонатологічної допомоги, мамографічного обстеження, надання невідкладної медичної допомоги під час проведення ЄВРО-2012».