Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області розробляється програма кадрового забезпечення медичних установ

В області розробляється програма кадрового забезпечення медичних установ

«Соціальна незахищеність медичної галузі приводить до відтоку кадрів. За орієнтовними розрахунками дефіцит лікарів в області складає близько 500 посад, і приблизно стільки ж – середнього медичного персоналу. Ми отримали звернення від міністра охорони здоров’я України з проханням розробити регіональну програму. Вона передбачає не тільки затвердження плану забезпечення медичними працівниками, але і їх соціальний захист», - зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, в області розглядаються та реалізуються декілька способів забезпечення житлом медиків, які будуть працювати у сільській місцевості. Зокрема, протягом місяця в сел.Зачепилівка буде відкрита будівля, де будуть розміщені чотири 3-кімнатні квартири для медичних працівників, які будуть надані тим фахівцям, в яких є потреба в районі. У селах Ватутіно Нововодолазького району та Новоолександрівка Вовчанського району будуються сільські лікарські амбулаторії з житлом для медичних працівників.

«Ми подивимось, яка з цих лабораторій більше відповідає потребам. Це буде однією зі складових розробки програми забезпечення області медичними працівниками. Можливо, ми будемо пропонувати її як стандарт для затвердження на загальнодержавному рівні», - підкреслив Ігор Шурма.