Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 1 січня 2012 року при Обласній клінічній лікарні буде створено регіональний центр перинатальної допомоги

До 1 січня 2012 року при Обласній клінічній лікарні буде створено регіональний центр перинатальної допомоги

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за міжнародними нормативами в області повинно функціонувати 3 перинатальних центра. Зараз, за словами заступника голови ХОДА, в області функціонує перинатальний центр в пологовому будинку №4 з неонататологічним стаціонаром, а також Обласний перинатальний центр, який в рамках Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» створений на базі колишнього міського пологового будинку №5 м.Харкова, але для того, щоб він відповідав всім сучасним стандартам і почав повноцінно працювати потрібно близько 100 млн.грн. та 3-4 роки роботи.

«Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» передбачає зовсім іншу концепцію розвитку перинатальної допомоги, тому відбулася корекція. Враховуючи наявність в Обласній клінічній лікарні всіх спеціалізованих відділень, було ухвалено рішення створити на території цієї установи регіональний центр перинатальної допомоги», - повідомив Ігор Шурма.

За його інформацією вартість реалізації проекту складає близько 30 млн.грн. 16-17 млн.грн. буде виділено на придбання медичного обладнання, 10-12 млн.грн. – на ремонтні роботи. Передбачається співфінансування з державного та обласного бюджетів, а також будуть залучені позабюджетні кошти. Центр буде розміщений у 4-поверховому корпусі, де раніше були розташовані кафедри медичного університету.

«Станом на сьогодні проходить затвердження технічного завдання. Оголошені всі тендерні процедури по ремонтних роботах. Найближчим часом будуть оголошені тендери із закупівлі медичного обладнання. Роботи ведуться постійно. До 1 січня 2012 року на Харківщині з’явиться найсучасніший регіональний центр перинатальної допомоги на 140 ліжок, і наш регіон стане одним з перших в Україні, який реалізує перший етап національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги