Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми не маємо права відмовити в публічній інформації. Василь Хома

Ми не маємо права відмовити в публічній інформації. Василь Хома

Сьогодні під час прес-конференції заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома повідомив, що станом на 13 вересня в обласну державну адміністрацію надійшло 305 запитів на надання публічної інформації, на 189 з них інформація надана, 7 знаходяться в роботі, 96 направлено за належністю, по 13 відмовлено в наданні інформації.

Він зазначив, що спектр питань дуже широкий. Наприклад, був запит на надання всієї інформації про виділення земельних ділянок у Печенізькому районі. За словами Хоми, це було дуже об'ємне питання, оскільки було потрібно підняти архівну інформацію, починаючи з 1994 року, але заявнику було дано відповідь. Також були запити про виділення бюджетних коштів, функціональних обов'язків посадових осіб та ін.

Також до управління з доступу до публічної інформації зверталися з питань пільг, бюджетного фінансування, готовності закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період, доходів посадових осіб і земельних питань.

«Цей закон дуже прозорий. Ми не маємо права відмовити. Якщо громадянин звернувся за інформацією, яка у нас створена, ми нею володіємо або є розпорядником, і ця інформація не є таємницею або службовою, ми зобов'язані її надати. І обсяг інформації не має значення», - підкреслив Василь Хома. 

У той же час він зазначив, що коли відповідне розпорядження голови ХОДА пройде узгодження в управлінні юстиції, будуть встановлені розцінки на оплату в тих випадках, коли кількість копій документів перевищує 10 сторінок.

Теги