Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно розкрити весь потенціал наших областей. Михайло Добкін

Необхідно розкрити весь потенціал наших областей. Михайло Добкін

«Потенціал Харківської та Бєлгородської областей дозволяє нам говорити про те, що ми не до кінця використаємо наші спільні можливості. Наша сучасна наука, ВНЗ та промислові підприємства потребують серйозних інвестицій з боку держави і з боку бізнесу», - зазначив сьогодні під час брифінгу за підсумками першого засідання Ради Єврорегіону «Слобожанщина» голова ХОДА Михайло Добкін.  

За словами керівника області, основним завданням влади є створення майданчика та умов на цьому майданчику, де потенційні інвестори, учені і промисловці, зможуть створити новий продукт, який буде затребуваний далеко за межами Росії та Україні. «Пошук таких майданчиків не припиняється, фахівці опрацьовують варіанти, щоб досягти максимально вдалих результатів. Сьогодні було висловлено пропозицію щодо створення агломерації із залученням усіх досягнень і можливостей, які сьогодні є у бєлгородців і харків'ян», - зазначив Михайло Добкін. 

У свою чергу губернатор Бєлгородської області Євген Савченко сказав: «Нам не потрібно винаходити другу Силіконову долину, але нам необхідно створити Слобожанську долину. Для цього у нас є всі можливості - наука і чудові творчі люди. Ми повинні створити такі умови, щоб жителі наших областей були затребуваними у своїй країні. Ми створимо комісію з агломерації, яка виробить концепцію Слобожанського долини».