Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

IV Міжнародний фестиваль «Харьковская сирень» обов'язково відбудеться. Вікторія Маренич

IV Міжнародний фестиваль «Харьковская сирень» обов'язково відбудеться. Вікторія Маренич

«IV Міжнародний фестиваль «Харьковская сирень» обов'язково відбудеться. Поки важко говорити про дати - у нас дуже складний травень-червень 2012 року. Але це буде травень, і квітнутиме бузок», - повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. За її словами, на майбутньому фестивалі планується посилити українську частину - таке побажання голови оргкомітету фестивалю, голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, але також збережуться французька і російська лінії. «У нас достатньо зірок українського кінематографа. Частина з них, на жаль, знімається в основному за кордоном, але є вихідцями з України», - підкреслила Маренич.

Вона нагадала, що на третьому фестивалі був спонтанно заснований приз імені нашої землячки Людмили Марківни Гурченко.Тепер до Положення фестивалю будуть внесені зміни, і ця нагорода буде вручатися щорічно.

У рамках «Харьковской сирени» планується провести вечір пам'яті Людмили Гурченко, куди будуть запрошені зірки, які зустрічалися з нею на одному знімальному майданчику або режисерували роботи з її участю, і зберегли про неї особисті спогади.

Говорячи про французьку лінію фестивалю, Маренич зазначила: «Ми зараз працюємо над запрошенням дуже відомого французького кіноактора, участь якого в будь-якому фільмі – це 90% успіху цього фільму, тому що він прекрасно справляється з будь-якими кінематографічними роботами». 

Також в рамках фестивалю збережеться проект «Музика в кіно». На IV Міжнародний фестиваль планується запросити трьох композиторів, музика яких відома і пізнається. «Дуже багато музикантів і композиторів, які працюють в кіно і для кіно. Ми познайомимося з людьми, які протягом всього свого життя працюють для кінематографа і пишуть чудову музику», - заявила начальник управління.

Вікторія Маренич додала, що тривають переговори зі знаменитим дизайнером П'єром Карденом. Формат його участі у заходах фестивалю «Харьковская сирень» буде залежати як від робочого графіка модельєра, так і від його здоров'я.