Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом місяця буде вирішено питання виділення земельної ділянки для реконструкції пропускного пункту «Плетенівка»

Протягом місяця буде вирішено питання виділення земельної ділянки для реконструкції пропускного пункту «Плетенівка»

Як повідомив сьогодні в ході наради з питання реконструкції міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Гоптівка» і «Плетенівка» голова ХОДА Михайло Добкін, протягом місяця планується вирішити питання про виділення 5 гектарів землі на розширення МАПП «Плетенівка». На даний момент вже створено попередній проект реконструкції пропускного пункту, на розробку робочого проекту необхідно 1,5 мільйона гривень. 

«Протягом місяця ми вирішимо питання з землею. Що стосується вартості створення проекту, то вже в четвер ми повинні почути, що вона буде профінансована. Також будемо піднімати питання про фінансування ремонту мосту у Вовчанську і об'їзду транспорту повз дамби ». - підкреслив голова області.

Російська сторона вже цього року планує здати основну частину ПП «Шебекіно», а в лютому 2012 року повністю завершити його реконструкцію. В оновленому пропускному пункті кількість смуг для руху транспорту планується довести до 18, тоді як з українського боку їх на даний момент всього 8. Також для ефективної роботи пропускного пункту «Плетенівка» необхідно відремонтувати міст у Вовчанську і вирішити питання з об'їздом дамби Салтівського водосховища, оскільки російська сторона планує в 5 разів збільшити рух вантажного транспорту в цьому напрямку.