Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аграрії Харківської області і чеська фірма «FARMTEC» обговорили питання інноваційно-інвестиційного співробітництва в сфері розвитку тваринництва

Аграрії Харківської області і чеська фірма «FARMTEC» обговорили питання інноваційно-інвестиційного співробітництва в сфері розвитку тваринництва

Сьогодні у Харкові відбулося засідання «круглого столу» під назвою «Іноваційно-інвестиційне співробітництво в сфері розвитку тваринництва», в которому взяли участь керівники аграрних підприємств області та чеської фірми «FARMTEC», що є одним з провідних підприємств, яке виробляє та постачає високотехнологічне обладнання для розвитку тваринницької галузі в багатьох напрямах. В також нараді взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

«Говорячи про розвиток стратегічної тваринницької галузі в області, а особливо молочного скотарства, незважаючи на певні успіхи, адже вдалося в цьому році збільшити поголів'я корів на 2 тисячі голів, нам доведеться ще добре попрацювати в цьому напрямі. Тобто, нині ми виробляємо лише 57% молока від потреби і цей показник слід якнайшвидше покращувати. І ось тут в нагоді може стати і чеська фірма «FARMTEC», яка постачає не лише високотехнологічне обладнання, а може допомогти і кредитами з Європейських банків. Не секрет, що зараз без інвестицій та інновацій в сільське господарство аж ніяк не обійтися, а тому запрошую всіх присутніх, та й взагалі наших аграріїв скористатися цим шансом на взаємовигідних умовах», – підкреслив під час вступного слова Віталій Алексейчук.

У свою чергу, генеральний директор фірми «FARMTEC» Вацлав Скерик презентував передові технології виробництва цього підприємства і зазначив, що воно працює вже 15 років і за цей час зробило справжній технічний прорив у багатьох напрямках. Це тваринницька галузь, будівництво біогазових станцій, що дозволяють виробляти альтернативу газу — електроенергію. Директор зазначив, що зараз «блакитне паливо» постійно дорожчає, а на цьому можна солідно заощадити кошти. Також Вацлав Скерик запросив усіх охочих аграріїв до взаємовигідного співробітництва, як це відбувається в Російській Федерації, Білорусії, Польщі та Німеччині.