Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

14 вересня в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» відбудеться прем'єрний показ фільму Михайла Кауфмана «Весной»

14 вересня в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» відбудеться прем'єрний показ фільму Михайла Кауфмана «Весной»

В рамках проекту «Харьковская сирень. PS» о 16:00 14 вересня в кінотеатрі ім. Довженка відбудеться прем'єрний показ фільму Михайла Кауфмана «Весной» (1929 р.) Про це повідомила в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Фільм цей унікальний. Таку роботу ми побачимо вперше», - зазначила вона.

Вікторія Маренич нагадала, що в ході 2-го фестивалю «Харьковская сирень» в травні 2010 року був продемонстрований фільм режисера Дзиги Вертова «Людина з кіноапаратом». Одним з операторів цього фільму був Михайло Кауфман – рідний брат Дзиги Вертова. Фільм «Весной» є власною режисерською роботою Кауфмана, в ньому представлені кадри весни, кадри пробудження природи, і через їх призму – образ радянської держави, що   відроджується. «Фільм цікавий, особливо для тих, хто через призму кіноробіт простежує історію Радянського Союзу. Це 1929 рік», - підкреслила начальник управління.

За її словами, перед сеансом виступить харківський кінознавець Володимир Міславський, який більш детально розповість про цей фільм і відповість на запитання глядачів. На показ також будуть запрошені студенти двох вузів, які готують фахівців сфери кіноіндустрії – державної академії культури та національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського.

Вікторія Маренич запросила всіх небайдужих до кінематографа та історії харків'ян відвідати сеанс, і підкреслила, що перегляд буде безкоштовним. «Потрібно просто прийти», – зазначила вона.