Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У смт Коротич Харківської області буде побудовано великий оптовий овочевий ринок

У смт Коротич Харківської області буде побудовано великий оптовий овочевий ринок

Крупний оптовий сільськогосподарський ринок буде побудовано в районі окружної дороги, де знаходилося Дослідне господарство інституту грунтознавства та агрохімії ім. Соколовського «Комунар» пгт Коротич. Про це сьогодні в ході спілкування з журналістами повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

«Ми вже визначилися з місцем розташування цього ринку, скориставшись допомогою Євросоюзу та Почесного консульства Словенії в Україні. Ми отримали можливість вийти на компанію, яка займається створенням концепції сільгоспринків, запросили їх до Харкова, вони оглянули всі майданчики, які ми їм пропонували, але однозначно зупинили свій вибір на майданчику колишнього підприємства «Комунар». Сьогодні вся документація приведена у відповідність, а земля передана у власність територіальної громади», - зазначив Михайло Добкін. 

Також він зазначив, що на цьому майданчику достатньо місця для гарного оптового ринку. «Можна вибрати майданчик від 60 до 100 га. В кінці місяця ми отримаємо концепцію, на основі якої буде складений проект та бізнес-план, а далі ми почнемо будівництво ринку і освоєння 40 млн. грн., які держава виділяє в цьому році на даний проект», - доповнив він.