Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрито черговий об'єкт Євро-2012

У Харкові відкрито черговий об'єкт Євро-2012

Сьогодні в Харкові відбулася церемонія відкриття навчально-тренувального центру для команд-учасниць чемпіонату Європи з футболу 2012 року «Сонячний». В урочистому заході взяли участь віце-прем'єр-міністр – міністр інфраструктури України Борис Колесніков, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак, директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, Герой України, начальник Південної залізниці Віктор Остапчук.

У ході церемонії Борис Колесніков привітав усіх харків'ян з відкриттям нового спортивного стадіону та подякував залізничникам за виконану ними роботу з підготовки нового об'єкту Євро-2012.

Михайло Добкін також висловив подяку всім, хто брав участь в будівництві і заявив: "Сьогодні в нашому регіоні чергове свято - відкриття об'єкта, який буде працювати не тільки під час Євро-2012, але буде служити багатьом поколінням наших земляків".

Губернатор підкреслив, що в Харківській області будуть продовжувати розвивати та вдосконалювати спортивну інфраструктуру і харків'яни стануть лідерами в українському спорті.

Довідка. Будівництво тренувальної бази для команд-учасниць Євро-2012 на території дитячого лікувально-оздоровчого центру Південної залізниці «Сонячний» передбачено Державною цільовою програмою підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 р.

Об'єкт включає в себе стадіон з розмірами футбольного поля 105 х 68 м, яке обладнано системою автоматичного поливу, з двома трибунами (західною і східною) для глядачів на 4924 місця, підтрибунними приміщенями і відповідною інфраструктурою для забезпечення функціонування стадіону (прожекторні щогли; системи водо- і електропостачання, тощо), а також комплекс для розміщення та проживання футболістів під час проведення Євро-2012.

Для розміщення і проживання футбольної команди побудований і оснащений всім необхідним готель на 21 номер (18 двомісних номерів і 3 номери «люкс»). Також для проживання після реконструкції будуть використані корпуси дитячого лікувально-оздоровчого центру «Сонячний» (у п'ятому корпусі - 48 двомісних номерів; в четвертому - 32 двомісних та 4 одномісних, в медкорпусі -10 одномісних і 2 двомісні номери). Між готелем і стадіоном побудована автостоянка на 300 автомобілів.