Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У виправній колонії № 25 відбувся симфонічний концерт «З музикою в серці!»

У виправній колонії № 25 відбувся симфонічний концерт «З музикою в серці!»

7 вересня вперше в Україні стартував проект «З музикою в серці», спрямований на соціальну реабілітацію засуджених. Перший концерт в рамках проекту відбувся у виправній колонії № 25 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області.   «Сьогодні відбулась дуже важлива подія, тому що вперше в нашій країні у виправній установі звучить симфонічна музика для людей, що відбувають термін покарання. Ми сподіваємося, що цей концерт дасть серйозний ефект, - зазначив заступник голови ХОДА Василь Хома. - Особи, які перебувають у місцях позбавлення волі, обмежені в соціальних правах, знаходяться в ізоляції від суспільства і втрачають соціальні зв'язки. Одним з таких зв'язків є музика, що супроводжує людину все її життя. Важливо, щоб цей концерт відновив цей соціальний зв'язок».  

У програмі концерту прозвучала популярна класична музика, твори Йоганна Штрауса, Ісаака Дунаєвського, Арама Хачатуряна, Йоганна Себастьяна Баха, Петра Чайковського у виконанні Харківського молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський». 

Довідка:
    Харківський Молодіжний симфонічний оркестр "Слобожанський" був створений в 1993 році з ініціативи видатних діячів мистецтв і культури України, які бачили в цій акції реальний шанс припинити процес відплива за кордон кращих вітчизняних молодих музичних талантів,запропонувати їм можливість творчого зростання і елементарного соціального захисту.