Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У вересні буде завершений ремонт ділянки київської траси до повороту на Дніпропетровськ

У вересні буде завершений ремонт ділянки київської траси до повороту на Дніпропетровськ

З минулого тижня дорожні служби приступили до робіт з реконструкції дороги Київ - Харків - Довжанський. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, до 15 - 20 вересня планується закінчити 11 кілометрів дороги, в даний час готові вже 7,5 км. «Ця ділянка триватиме до повороту на Дніпропетровську трасу. Вона з'єднається з тією трасою, яка була відремонтована в попередні роки, і буде єдиний комплекс реконструйованої дороги від Харкова до Дніпропетровська», - зазначив заступник губернатора.

За його словами, ці роботи ведуться в рамках підготовки до Євро-2012, їх ведуть 3 підрядника. На роботи виділяється з фонду на проведення Євро-2012 78 млн. грн.

Валентин Дулуб повідомив, що ремонтні роботи ведуться за тими ж технологіями, які застосовувалися при реконструкції траси Харків - Щербаківка та окружної дороги: спочатку укладається вирівнюючий, а потім основний шар.

«Всі ділянки доріг, які підлягають реконструкції, будуть робитися за європейським зразком. Наприклад, під час реконструкції окружної дороги близько 7 з гаком кілометрів було зроблено нових доріг. Було розширено дорожнє полотно на підйомах або на розгінній частині на поворотах з другорядних доріг. Те ж саме було зроблено на дорозі Харків - Щербаківка і буде зроблено на інших дорогах Харківської області. Дороги будуть розширені у тих місцях, де цього вимагають правила дорожнього руху і правила безпеки», - підкреслив Дулуб.