Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головна сцена фестивалю «Печенізьке поле» буде розташована над поверхнею води

Головна сцена фестивалю «Печенізьке поле» буде розташована над поверхнею води

Від установки сцени фестивалю «Печенізьке поле» на понтонах у цьому році відмовилися, але все одно головний фестивальний майданчик здебільшого буде розташований над поверхнею води. Про це повідомив в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Захід такого масштабу вимагає дуже серйозної організаційної підготовки. З минулого фестивалю ми почерпнули досить багато досвіду в частині інженерних коммунікацій. Обмеженість поля нас приводить до того, щоб простір перед головною сценою був якомога більше наданий глядачам. У минулому році це вирішувалося за допомогою установки сцени на понтонах, у цьому році ми відмовилися від понтонів, але завдяки новим інженерно-технічним рішенням сцена все одно в основному розташовується над поверхнею води, що дає додатковий простір перед основною сценою»,- заявив він.

Як підкреслив режисер-постановник фестивалю "Печенізьке поле" Олександр Бінус, сцена буде виконана у вигляді ладді. Глибина сцени - 12 метрів, 8 з яких розташовані над водою. Також буде задіяний теплохід «Чайка», який нещодавно почав курсувати на Печенізькому водосховищі. Біля сцени буде зроблений причал, на який будуть прибувати деякі виконавці.

Олександр Бінус зазначив, що шкода було б, працюючи біля водойми, не приділити їй належної уваги. «Для того, щоб була видна вода, ми змістили сцену вліво, залишивши праворуч більше простору. На цьому просторі ми спробуємо, якщо не буде вітру, вивести на бризки фонтану проекцію великого екрану і демонструвати на ньому відеосюжети», - повідомив він.

За його словами, проектор буде розташований на воді, а на березі встановлять фонтани з форсунками, які будуть розпорошувати воду в дрібні бризки. Якщо погода буде безвітряною, вийде вражаюче видовище, підкреслив режисер фестивалю. 

Також перед барвистим святковим феєрверком на понтонах у видаленні близько 70 метрів від берега буде показано видовищне фаєр-шоу.